Followers

Thursday, May 7, 2009

Pertandingan Bola Baling Daerah

Tahniah dan syabas pada team bola baling P12 zon Bagan yang telah menjadi JOHAN dalam pertandingan bola baling MSSM Daerah Batu Pahat ,yang diadakan di SK Seri Paya semalam.Tahniah juga pada adik Aisyamunira bt M. Noor Achok(SK Peserai) yang telah dianugerahkan penjaring terbanyak P12.Tidak lupa juga pada team L12 yang berjaya menempa naib johan dalam pertandingan tersebut.Kepada pemain yang terpilih ke peringkat negeri nanti,cikgu ucapkan selamat maju jaya dan berusahalah untuk melakukan yang terbaik...tahniah dan terima kasih kepada ketua kontigen zon Bagan,pengurus2 ,jurulatih2 pasukan yang telah berganding bahu,berpenat letih serta turut menghanguskan diri untuk melatih team kita.TAHNIAH!!!
Tahniah gak la untuk diri aku sendiri...sebab berjaya bertahan dari celik mata sampai ke pukul 8 malam..mase pegi matahari lum keluar lagi...ape tak nya...aku bertolak kul 6.25 pagi...trus amik budak liyana kat seri utama..pastu lalu jalan sg nibong-pt maimon tu...g amik budak2 sri laksana lak.then trus ke sekolah...sampi kat sekolah budak2 aku dah tunggu dah...bagi diorang sarapan milo suam ngan karipap.ye la nak guna tenaga budak2 tu...tak kan tak di isi dlu tangki diorang tu..kul 7.30 baru gerak g sk seri paya...sib baik aku dah g skodeng dlu skolah ni smlam,x de la meraba-raba aku ke sana.
dalam kete budak2 ni diam je...pelik gak aku...rupe2nya diorang kecut perut....aku biokan diorang bertenang n berangan dlu...nanti aku 'cuci' la diorang....1st game kitorang kalah...emmm diorang lum cukup panas tu...lagipun jersi dua2 team lebih kurang je kaler nya...tak pe...ni pengajaran tu diorang...bla nak start game kedua diorang dah mula panas!!!!aku cucuh2 je api bg diorang lagi semangat....akhirnya menang n masuk semi final...aku nya badan dah rasa lain macam je...panas njedet...tba2 ujan lak....pastu panas blik....aduhh!!!harap2 leh la tahan badan smpi ptg..
pertandingan sengit masa semi final...sib baik menang...masuk final!!!nk lawan blik ngan team 1st lawan pg tadi...aku dah takut, masalah yang sama terjadi lagi....sib baik aizat tolong bawak jersi oren...hapus la masalah tu...memang sengit!!!aku cume harap budak2 aku ada ong hari ni....kak midah dah naik syeh kat tepi padang...aku lak tak leh nak menjerit dah macam game sebelumnya....cume bykkan doa dalam hati....akhirnya...prittttt!JOHAN!!melompat budak2 aku ngan cikgu2 nya skali...meleleh air mata diorang...terharu...berpelukan kitorng merai kemenangan tu...aku tau diorg main bagus sangat.simpan rasa sakit,letih,penat,lesu yang diorang tanggung.kak midah dah hulur habuan yang die janjikan...aku??? bla dah reda dan diorang dah rilex...aku mintak no tepon masing...aku topupkan diorang...tu janji aku...puas hati aku,bla tengok muka diorang ceria dapat topup....
selepas penyampaian hadiah hampir kul 6.kitorang bertolak balik...penat badan memang tak tertahan dah...tapi tggungjawab lum selesai..operasi penghantaran pulang budak2 yang aku amik tadi...emmm tak sampai hati nak suh diorang turun kat sekolah masing2...anak2 dara sunti lak tu...dengan keadaan dah mula rembang tu..aku anto la diorang sampai kat rumah...ntah shortcut mane diorang bawak aku...jalannya kecik je..sib baik aku bawak kete comel aku tu....kul 7.30 aku masih kat area pt mahmood...azan dah berkumandang...bliknya aku lalu pt maimon...jalan yang beso sikit la...nak anto budak seri utama lak...rumah die pun nun....ujung kampung...aduh!!!dah anto diorang ni,sape lak nak anto aku....nak tak nak kene la drive sendiri....redah je la.....aku bukan biasa pun masuk kawsan2 ni....
nape susah2 nak anto diorang?kan diorang ada mak bapak?emmm pada aku...aku dah guna tenaga budak2 tu...kebajikan diorang aku kene jaga gak...dah la penat main bagai nak mati....anto blik,tingal tepi jalan??kalo aku jadi diorang pun aku bengkek!kalo diorang tak sampai rumah,sape yang susah?aku la gak...mesti aku kene soal siasat nanti....kalo jadi pape kat dioarang mcamane?lagi susah aku nak jawab....sekarang ni macam2 hal boleh jadi....anto kat rumah je....setel masalah susah hati tu....dan budak tu pun dah tentu selamat...wat pe nak berkira...aku cume doa anak2 aku sok ckgu2 diorang tak berkira macam ape yang aku wat kat budak2 ni....
akhirnya selamat aku sampai kat rumah...jam dah kul 8...anak2 aku melompat2 tgk ibu diorang blik.ape taknya aku kuar diorang lum bgun(ayu ponteng)....baru ni la nampak muka ibu.....pape pun puas hati aku bla ape pencapaian hari ni berjaya menghilangkan rasa penat lelah aku....yang tinggal hanya muka aku yang hangusss!!!!waaaa.....brapa lama pulak nak ilang ni....
p/s pas ni adakan anugerah guru cemerlang JERIS lak...lagi satu...kenal pasti diri kita cemerlang tak dalam diri murid2 kita(murid yang lebih jujur menilai kecemerlangan kita)

4 comments:

Dreamer said...

Salam ziarah...tahniah sebab ank buah cikgu misz telah menang tempat pertama peringkat daerah....weeeehuuuu~ hebat tol la warga peserai ni....rasa nk join je sekolah ni...

lagi satu kak misz, nnt amik gambar pasukan bola baling cikgu kat saya ye...hehe..tahniah sekali lagi....

Misz said...

Wsalam...thanx gak tolong kitorang bwk jersi oren tu...betul2 ada ong la jersi tu...dah tu belikan 100+ lagi...amik kan gambo lagi....banyak sangat pertolongan tu....toceh3!

Dreamer said...

hamboi cikgu misz ni..aritu sikit je typo ni...pastu tetiba je jadik banyak..hahah~ambil idea mengarang atau xada masa?? maybe busy xada masa kan?? nak jaga anak lagi..kerja kat sekolah lagi..anyway..TAHNIAH..andalah pemenang anugerah guru cemerlang JERIS! wakakaka~

Misz said...

hahaha...hari tu wat syarat je...baru ada masa nak mengolah..tak layak la...ada cikgu lain yang lebih layak tuk anugerah tu...