Followers

Friday, July 20, 2012

Ancaman Kanser

Aduhai ngeri mengenangkan tajuk tuh...
mintak dijauhkan segala yang berkaitan dengan penyakit nih.

Hari ni kehadiran dua orang kakitangan Aliran Teguh (Avail)
menyedarkan akan kepentingan penjagaan kesihatan organ dalaman yang sebenarnya bukan sahaja untuk wanita kerana kaum adam juga tidak terkecuali.

Penerangan tentang bahayanya tuala wanita tertentu...yang diketahui proses pembuatannya yang memang meragukan menyebabkan ramai guru menyedari tetang kealpaan mereka sebelum ini.

Paparan tentang penyakit-penyakit dalaman yang sememangnya mengerikan dan sebenar-benar kejadian amat mengilukan hati untuk memandang dan mendengarnya.

Hati tambah sayu bila mengenangkan sahabat sebumbung yang sedang berjuang bertarung dengan sel-sel pembunuh itu....Moga dengan iringan doa dan usaha beliau tabah mengharungi dugaan Allah ini.Puan Norliah sedang memberikan penerangan

JOM KITA BACA.....


Tuala wanita diperbuat daripada pelbagai bahan seperti kertas buangan, kotak dan pulpa kayu. Di dalam semua bahan buangan ini tersembunyi bakteria dan kuman merbahaya. Kesemua bahan ini digunakan untuk menghasilkan tuala wanita di mana ia akan dilembutkan seterusnya melalui proses pelunturan berklorin. Semasa melalui proses inilah terhasilnya bahan kimia iaituDIOKSIN.Apabila telah lembut, lapisan inilah yang dijadikan tuala wanita pakai buang dan digunakan oleh wanita diseluruh dunia pada tahun 1970.

Darah haid yang mengalir keluar akan memasuki tuala wanita melalui permukaan jaringan atau kain bukan kapas. Gas toksidyang dibebaskan akan terus berhubung dengan kulit dan akhirnya menyebabkan jangkitan.Sekiranya tuala wanita tersebut menggunakan kain kapas semulajadi, ia akan menyerap segala gas bertoksik. Ia akan mengelakkan masalah jangkitan, ruam, gatal atau alahan. Darah haid akan mengalir keluar dari uterus dan diserap oleh tuala wanita. Sejenis gas bertoksik yang dinamakan dioksin akan terbebas melalui proses pemeluapan.Dioksin akan diserap kedalam rahim melalui saluran uterus dan akhirnya sampai di ovari melalui tiup fallopio. Tanpa disedaritoksin ini berkumpul di dalam rahim dan akhirnya mendatangkan pelbagai masalah kepada si pemakai seperti jangkitan kuman, cyst, fibroid rahim dan yang paling digeruni KANSER RAHIM.

Mahukan penerangan lanjut...sila layari  

No comments: